Welke groenbemester ga ik zaaien?

Groenbemesters 2021

Content manager
/ Categorieen: Nieuws

Heyboer BV biedt u slimme groenbemester mengsels aan, waarmee allereerst voldaan wordt aan de eisen van de overheid. Daarnaast hebben wij ons uiterste best gedaan om u een assortiment aan te bieden, waarbij wij voor elk doel het juiste mengsel hebben uitgekozen. Of het nu gaat om organische stof, aaltjesreductie, snelle grondbedekking, biodiversiteit of optimale doorworteling. 

 

Enkelvoudige groenbemesters
Hieronder ons assortiment enkelvoudige typen groenbemesters met hun belangrijkste kenmerken weergegeven. Lees er meer over in onze folder.
Meer weten? Download hier onze folder


Meervoudige mengsels
Hieronder worden de meest gebruikte meervoudige mengsels weergegeven, waarbij samenstelling, zaaitijdstip, zaaihoeveelheid en positieve punten benoemd worden. Op aanvraag zijn niet benoemde mengsels verkrijgbaar. Meer weten? Download onze folder.
Meer weten? Download onze folder

 

AgroZaden, eenvoudige en doeltreffende mengsels
Heyboer BV introduceert vanaf dit jaar een eigen label: AgroZaden. Het aantal beschikbare groenbemestermengsels neemt de laatste jaren toe. Veelal zijn dit complexe mengsels, waaraan naast een aantal gunstige soms ook minder geschikte soorten zijn toegevoegd. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de reducerende voordelen van het ene soort juist weer teniet worden gedaan door een (ongewenste) vermeerderende eigenschap van een ander aanwezig plantensoort in het mengsel. Vanuit deze gedacht is AgroZaden ontstaan. Lees er meer over in onze folder.
Meer weten over AgroZaden? Download onze folder

AgroZaden NKG

Een mengsel dat een onkruiddrukking geeft én een groot aandeel aan stikstofbindende planten. Dit mengsel is niet vorstbestendig, waardoor u er in het voorjaar geen last meer van heeft. Wél benut u in het seizoen de stikstof.

AgroZaden NKG Chitwoodi redux
Een niet-kerend grondmengsel, maar wat wel bijdraagt aan het reduceren van het maiswortelknobbelaaltje (Meloidogyne Chitwoodi). Ook dit mengsel is niet vorstbestendig. Er zitten iets minder stikstofbindende planten in. De klavers en vlas zijn eruit gelaten.

AgroZaden Kleimengsels
Dit mengsel is bedoeld voor de zavel- en kleigronden. Een goede groenbemester welke een snelle bodembedekking geeft. Daarnaast zorgt het voor veel goede organische stof en is er ook stikstofbinding door Alexandrijnse klaver. De bodem zal goed doorworteld worden door dit palet aan planten.

AgroZaden Zandmengsel
Wat in dit mengsel opvalt is dat we de Brassica soorten eruit hebben gelaten. Dit mengsel zorgt voor veel organische stof en voldoende stikstofbindende waarde. De Japanse haver zorgt voor eensnelle ontwikkeling, waardoor de kans op stuiven snel wordt beperkt.

 

 

Meer weten? Download hier onze folder

Volgend artikel Heyboer Bestel-app, makkelijk, snel en overzichtelijk
×