Farm21 bodemvochtsensoren scoren goed in NPPL praktijkonderzoek

Content manager
/ Categorieen: Nieuws

Bodemvochtsensoren kunnen het vochtgehalte in de bodem meten. U kunt de informatie bijvoorbeeld gebruiken om een inschatting te maken van de vochtvoorziening rondom het wortelstelsel van het gewas. De  gegenereerde data kan o.a. worden ingezet als onderbouwing van de adviezen voor beregening.

NPPL praktijkonderzoek bodemvochtsensoren
Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) en Aeres Hogeschool Dronten, hebben voor de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) in 2021 praktijkonderzoek gedaan naar negen verschillende bodemvochtsensoren. Het onderzoek werd uitgevoerd op twee aardappelpercelen met zandgrond en kleigrond. De Farm21 bodemvochtsensoren springen er in het onderzoek qua prijs-kwaliteit verhouding heel goed uit.

Voor de resultaten uit het NPPL onderzoek klik op de button hieronder.

Resultaten NPPL

 

Farm21 bodemvochtsensoren

Farm21 bodemvochtsensoren zijn innovatieve sensoren met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De sensor meet bodemvocht op 3 dieptes (10, 20, 30 cm), bodemtemperatuur, luchttemperatuur en luchtvochtigheid op 10 cm hoogte.

Farm21 dashboard
Het online data-dashboard van Farm21 is een plek waar data samen komt. Naast de metingen van de sensoren kunt u er ook eenvoudig scoutingsrapporten aanmaken, heeft u weergegevens per perceel en is er binnenkort ook satelliet data beschikbaar. Snelle overzichten zijn terug te vinden in de Farm21 mobile app.

Telers en teeltadviseurs over Farm21 bodemvochtsensoren.

Folder Farm21 vochtsensoring

 

Overweegt u met bodemvochtsensoren van Farm21 te gaan werken?,  neem gerust contact op met uw teeltadviseur.

Vorig artikel Alstublieft ... onze folder rassenadvies zaaiuien oogst 2022
Volgend artikel Bodemverbeteraars
×