Bloembollen

Gewasverzorging

Heyboer BV levert alle toegelaten middelen. Wij beschikken over actuele kennis op gebied van biologische bestrijders, biologische- en chemische (correctie)middelen. Duurzaam telen krijgt steeds meer aandacht. Wij zijn participant in kenniscentrum CropSolutions. CropSolutions verzamelt, ontwikkelt en verzorgt specialistische teeltkennis voor de plantaardige sector en ondersteunt onze teeltadviseurs met praktijkgerichte oplossingen voor teeltproblemen en zoekt naar nieuwe concepten om tot betere rendementen te komen

 

Sterk in specialistisch loonwerk

Heyboer BV begeleidt telers naar een duurzame agrarische toekomst. Wij doen dit onder meer op het gebied van bodembeheer en -bemesting, bodembewerking, geïntegreerde gewasbescherming, data en wet- en regelgeving. Met onze groothandel en loonbedrijf is Heyboer uw partner voor het volledige pakket gewasbeschermingsmiddelen en verzorgen wij alle voorkomende werkzaamheden voor, onder andere, de bloembollenteelt.

 

Nieuwste technieken

Heyboer volgt technologische ontwikkelingen op de voet en beschikt over de nieuwste machines. Onze zelfrijdende spuitmachines (47 meter werkbreedte met sectie control) zijn voorzien van pulserende doppen, waarmee het spuiten per dop kan worden gestuurd op basis van een taakkaart. Hierdoor kunnen alle middelen worden toegepast die een driftreductie t/m 97,5% vereisen. Ook onze kunstmeststrooier strooit tot 47 meter. Alle machines zijn GPS gestuurd. Bollen planten kan zelfs met een dubbel GPS-systeem. Ook het rooien van lelies en gladiolen in open grond kunnen wij geheel voor u verzorgen.

 

Ontzorging in teeltseizoen

Heyboer bemiddelt wanneer nodig in huur en verhuur van goede percelen voor de bloembollenteelt met de juiste voorvrucht. Wij planten, koppen, strooien kunstmest, beregenen en oogsten. Ook verzorgen wij de gewasbescherming en geven wij een professionele begeleiding tijdens de teelt.

 

Korte lijnen

Bij Heyboer houden we van direct overleg. Er zijn korte lijnen tussen teeltspecialisten uit de akkerbouw en de bloembollen. Denk hierbij aan het vinden van geschikte grond voor uw bloembollen, maar ook aan de interactie tussen gewasbescherming in de akkerbouw (als bijvoorbeeld voorvrucht) en de teelt van bloembollen. Daarnaast is er direct overleg tussen de teler en degene die de activiteiten uitvoert. 

 

 

  

 

Laat u adviseren

×