Fosfaatrijenbemesting

Gewassen als aardappelen en uien hebben verse fosfaat nodig bij de start. Wist u trouwens dat een aardappelplant al meer dan 50% van zijn fosfaatbehoefte verbruikt  heeft rondom opkomst? Fosfaat uit organische mest die in het najaar ervoor is toegediend wordt voor een groot deel vastgelegd in de bodem. Deze mag u maar voor een klein deel meenemen als fosfaataanbod het jaar erop. Daarom is het belangrijk bij aardappelen en uien altijd gebruik te maken van verse fosfaat bij de start. Met de aanscherping van de fosfaatnormen wordt het steeds aantrekkelijker fosfaat mee te geven met poten en zaaien in de rij. Hiermee kunt u een aanzienlijke hoeveelheid fosfaat besparen. De bespaarde hoeveelheid fosfaat kunt u weer gebruiken bij het aanwenden van compost, champost of organische mest. Producten die geschikt zijn om te gebruiken bij het zaaien en poten zijn o.a. N-xt FertiPhos vloeibaar, QuickStart vloeibaar en PhysioStart granulaat.

N-xt FertiPhos is de fosfaatmeststof van N-xt fertilizer. Deze meststof is uitermate geschikt als fosfaatrijenbemesting in de pootgoedteelt. FertiPhos bevat 21% direct opneembaar fosfaat, 9% ammoniumstikstof, is goed te mengen met Rhizoctonia middelen en geeft geen verstoppingen. In diverse proeven in pootgoed komt N-xt FertiPhos er het beste uit!  Vraag er naar bij uw Heyboer adviseur.
Folder N-xt FertiPhos
Aandachtspunten en doseertips N-xt FertiPhos

PhysioStart microgranulaat starter is een meststof voor aardappelen en uien. PhysioStart bevat 28% direct opneembare start fosfaat, een klein beetje stikstof, zwavel en zink. Daarnaast bevat de microgranulaat een bio-stimulant die de haarwortelontwikkeling van de plant sterk bevordert. De meststof is uitermate geschikt voor bij de start in de uien- en aardappelteelt.

    

×