U bevindt zich hier:  Gewasbescherming  -  Fruitteelt en vruchtboomkwekerij
Fruitteelt en vruchtboomkwekerij


Kennis en vakmanschap in fruitteelt en boomkwekerij
De start van elk nieuw seizoen wordt in eind februari gemaakt met een  Info-avond voor onze relaties in de fruitteelt en de vruchtboomkwekerij. Op deze Info-avond worden ervaringen van het afgelopen seizoen, proefresultaten, toelatingsnieuws en de adviezen voor het komend seizoen besproken middels presentaties en discussies.

Voor het updaten van kennis worden voorlichtingsbijeenkomsten en proeven van fabrikanten en PPO bezocht. Er vinden uitwisselingen plaats van ervaringen en kennis met collega-bedrijven vanuit de Vepaf (Vereniging van particuliere fruitvoorlichters), PPO., PCF-Fruit  en fabrikanten.

 

Naast het verkrijgen en verzamelen van al deze informatie, wordt er ook gebruik gemaakt van zogenoemde  Beslissing Ondersteunende Systemen (B.O.S.) zoals Mety en RIM-Pro bij de schurftbestrijding en RIM-Pro Cydia bij de bestrijding van Fruitmot.

 

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de waarnemingen in het veld. Al deze achtergrond informatie samen met de frequente veldbezoeken zijn de basis om tot een effectievere en duurzamere gewasbescherming te komen.

 

Een gezond en vitaal gewas kan zorgen voor top-prestaties. Niet alleen gewasbescherming, maar ook (blad)bemesting en de rol van de natuurlijke balans in de verschillende boomgaarden spelen hierbij een rol.  Veel aandacht is derhalve aan de rol van de natuurlijke vijanden. Zo wordt bij de middelkeuze zoveel mogelijk rekening gehouden met de mate van schadelijkheid voor de natuurlijke vijanden zoals roofmijten, roofwantsen, oorwormen, sluipwespen e.a.

Via ons Heyfax Informatie Systeem ontvangen de relaties via fax of mail op snelle en volledige wijze attenderingen over actualiteiten en adviezen.

 

Advisering is er niet alleen voor de geintegreerde percelen, maar ook voor de biologische fruitpercelen.

Heyboer BV is gespecialiseerd in gewasbescherming in de fruitteelt.
Heyboer BV is gespecialiseerd in gewasbescherming in de fruitteelt.
Heyboer BV is gespecialiseerd in gewasbescherming in de vruchtboomkwekerij.
Via ons Heyfax Informatie Systeem ontvangen de relaties via fax of mail op snelle en volledige wijze attenderingen over actualiteiten en adviezen
Heyboer BV is gespecialiseerd in gewasbescherming in de fruitteelt.
 

 


      Actueel weer
      Nieuws 
      Akties