U bevindt zich hier:  Bedrijfsprofiel
Bedrijfsprofiel


Het meest complete bedrijf in gewasbescherming
Heyboer BV is in de agrarische sector een toonaangevend CDG gecertificeerd groothandelsbedrijf op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen, zaaizaden en bladmeststoffen. CDG (voorheen RCS) staat voor controle distributie gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast verricht Heyboer BV ondermeer werkzaamheden op het gebied van spuiten van gewassen en loonwerkzaamheden in diverse gespecialiseerde teelten.

De advisering en levering van een breed assortiment gewasbeschermingsmiddelen, bladmeststoffen en zaaizaden vindt plaats aan professionele gebruikers in de akkerbouw, vollegrondsgroenten, fruitteelt, vruchtboomkwekerij, bloembollenteelt, veehouderij en groentechniek.

In het loonwerk onderscheidt Heyboer BV zich door zich te richten op een specifiek aantal werkzaamheden. Dit betreft onder meer spuiten, zaaien, planten en oogsten in teelten als uien, wortelen, witlof en bloembollen. Daarnaast biedt Heyboer BV onderscheidende diensten aan, zoals het SKL-keuringsstation voor veldspuiten en het Hey-lab voor de analyse van grondmonsters.

Al deze activiteiten zijn zodanig met elkaar verweven dat in de loop der jaren een unieke hoeveelheid kennis en ervaring is ontstaan. Met andere woorden: het totaal is meer dan de som der delen. Vandaar de slogan “Het meest complete bedrijf in gewasbescherming” .
 

Opgericht in 1964
De geschiedenis van Heyboer BV begint in 1964. Het zijn de jaren dat de eerste akkerbouwers zich vestigen op de jonge grond van Oostelijk Flevoland. Vanaf deze beginperiode loopt de persoonlijke benadering en de sterke service als een rode draad door het bedrijf. Het spuitbedrijf ontwikkelde zich zeer snel door ook advisering en levering op te pakken.

In de jaren’70 en ’80 groeit Heyboer BV met vier eigen spuitvliegtuigen uit tot grootste spuitbedrijf in Nederland. De jaren ’80 en ‘90 kenmerken zich ook door een sterke groei van het loonwerk in de o.a. uien-, witlof-, wortel- en bloembolleninteelt. Stuk voor stuk zijn dit specifieke teelten die hoge investeringen vereisen in zaai-, plant- en oogstmachines.


Actief vanuit Biddinghuizen, Zeewolde en Espel
De hoofdvestiging van Heyboer BV staat in Biddinghuizen. Hier bevindt zich het hoofdkantoor met de centrale administratie en beheer van het informatiesysteem. Biddinghuizen is tevens de basis van het adviseurs team, de bezorgers en de loonwerkers voor Oostelijk Flevoland.

In Biddinghuizen bevindt zich ook de centrale opslag van gewasbeschermingsmiddelen, dat volgens de meest recente veiligheidsnormen onder meer is voorzien van een vloeistofdichte vloer en automatische branddetectie- en blussysteem. Ook het Hey-lab is hier gehuisvest. Tevens zijn hier de onderhoudswerkplaats met twee vaste monteurs en het SKL-keurings station ondergebracht.

De vestiging in Zeewolde is de thuisbasis van de adviseurs, bezorgers en loonwerkers die Zuidelijk Flevoland bestrijken. Tevens worden, uit oogpunt van een zo efficiënt mogelijke planning en organisatie, alle loonspuitwerkzaamheden van de gehele Heyboer-organisatie vanuit Zeewolde gecoördineerd. Evenals in Biddinghuizen beschikt deze vestiging over een opslag voor gewasbeschermingsmiddelen, zaaizaden en meststoffen, evenals een eigen onderhoudswerkplaats.

Vanuit de standplaats Espel vinden diverse loonwerkzaamheden in de Noordoostpolder plaats, onder meer in de bloembollen, 1ste jaars plantuien en zaaiuien.

 

 


      Actueel weer
      Nieuws 
      Akties