Folder rassenadvies wintertarwe oogst 2020

Content manager
/ Categorieen: Nieuws

In de folder zijn de raseigenschappen van verschillende tarwerassen in een tabel weergegeven. Naast opbrengst spelen ook andere eigenschappen een rol bij de keuze voor een tarweras. Grondsoort, teeltgebied en afzetmogelijkheden zijn overwegingen om baktarwe of juist voertarwe te telen. Onze voorkeur gaat in het algemeen uit naar een tarwesoort die gezond is en niet specifiek naar een baktarwe. Een spreiding in vroegheid van de rassen binnen het bouwplan zorgt voor minder oogstrisico en een goede arbeidsverdeling.

Voor de teelt van tarwe op tarwe adviseren we voor dit seizoen de rassen Talent, Bennington of Reform. In overleg kunnen we op bestelling enkele rassen voor deze toepassing met Latitude ontsmetten. Overlegt u indien dit gewenst is met uw Heyboer-teeltadviseur over de mogelijkheden.

Naast aflevering in 25 kilo zakgoed bestaat ook de mogelijkheid tot afname van zaaitarwe in eenmalige big bags met een inhoud van 500 kg. Deze big bags hebben aan de onderzijde een doseertuit en zijn goed en eenvoudig afsluitbaar. Hiermee is het zaad uitstekend in alle maten zaaimachines te doseren.

 

Vorig artikel Optimaliseer uw teelt met precisielandbouw
Volgend artikel Aanmelding Event spuittechniek en -doppen in de akkerbouw en vollegrondsgroenten

x
×