Precisielandbouw

Precisielandbouw wordt steeds belangrijker in een maatschappij, waarbij de regels strenger worden en keuzes onderbouwd moeten worden. Precisielandbouw kan u helpen bij het verlagen van milieubelastende middelen of het beter benutten van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Wij komen graag in contact met telers die geïnteresseerd zijn in precisielandbouw!

 

De bodem is de basis

Een goede bodem is de basis van een geslaagde teelt. Het is goed om te weten wat de eigenschappen van de bodem zijn. Dit kan gemeten worden door middel van een bodemscan. Het resultaat is een uitgebreide kaart, waarin bodemstructuur, textuur, organische stof en mineralen voorraad in uw bodem zijn. Op basis van deze kaart kunt u uw beslissingen aanpassen en gerichter keuzes maken.

 

Gewasmonitor

In het seizoen kunt u uw gewas laten scannen. Dit gebeurt met een speciale drone met infrarood camera. Door deze variatie te analyseren kunnen oorzaken van een geremde groei in kaart gebracht worden. In de toekomst kan dit helpen een hogere opbrengst, een betere kwaliteit of een uniformer gewas te telen.

 

Variabel doseren met een taakkaart

Op basis van verschillende data kunnen wij voor u een taakkaart maken. Deze data komt bijvoorbeeld van een bodemscan, gewasmonitor of opbrengstmeting. Deze stuurt uw trekker of machine plaats specifiek aan. Zo kunt u uw gewas op de juiste plaats de juiste hoeveelheid meststoffen of gewasbeschermingsmiddel geven.
Meer weten?

Laat u adviseren

 

×